EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU

31 Mart 2017 Cuma

TİMKODER'den Haberler
EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU
EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU
EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU
EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU
EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU
EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU
EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU

EĞİTİMKODER'İN KONUĞU İŞADAMI SADETTİN SARAN OLDU

Saran’dan deneyim paylaşımıİş adamı Sadettin Saran, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER)’in kişisel eğitim seminerine katılarak, tecrübe paylaşımında bulundu.Kaynak: Saran’dan deneyim paylaşımı

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER) iş birliğiyle üyelerine yönelik olarak bu yıl sekizincisi düzenlenen eğitim seminerleri sürüyor. Bu kapsamdaki seminere katılar Saran Holding’in yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, tecrübelerine gençlerle paylaştı.Kırıkkaleli işadamı Sadettin Saran başarı öyküsünü gençlerle paylaştı. Saran, sporun iş yaşamına büyük katkısı olduğunu belirterek, “Sporda disiplin, hedef belirleme, motivasyon, takımdaşlık ve fedakarlık yapma var. Bunlar iş hayatında da gereken şeyler” diyerek sporun önemine dikkat çekti.

PROGRAMA KİMLER KATILDI?

ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve Girişim Yaşam Planlama Şirketi”nin sahibi Akın Yılmaz'ın organizasyonu olan eğitimler kapsamında hazırlanan programa Saran’ın yanı sıra, ATO Başkanı Gürsel Baran, Başkan Yardımcıları Mustafa Deryal ve Temel Aktay, TOBB Başkan Yardımcısı Yunus Altun, TİMFED Başkanı Kemal Çelik, KONTİMDER Başkanı Osman Başaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TİMKODER Başkanı Ercan Yılmaz, TİMKODER Mesleki Eğitim Komitesi Başkanı Nafiz Yayla, Sosyal İşler Komite Başkanı Birol Öztürk, Yerel Yönetimler Komitesi ve Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, Gümrük Bakanlığı Baş Müfettişi Dursun TÜRKDOĞAN ile Rüzgarlı Esnafları ve çok sayıda üniversiteli genç katıldı.

SPORUN BAŞARIYA KATKISI

Program Saran Holding’in tanıtım filmiyle başladı. Kendisinden ve sporculuk yaşamından bahseden Saran, sporun iş yaşamına büyük katkısı olduğunu belirterek, “Sporda disiplin, hedef belirleme, motivasyon, takımdaşlık ve fedakarlık yapma var. Bunlar iş hayatında da gereken şeyler” dedi. Türkiye’de spor endüstrisinin gelişeceğini öngörerek bu alanda yatırımlar yaptığını anlatan Saran, “TRT”nin dahi ikinci bir kanalı açıp açmamakta kararsız kaldığı dönemlerden bahsediyoruz. Dönemin Türkiye şartları zordu. Siyasi karışıklıklar vardı. O dönemde ABD’de öncelikle iş arayışına girdim, uzun uğraşlardan sonra büyük bir firmada çalışmayı başardım. 8 aylık bir sürenin ardında Türkiye’ye döndüm. Spor sektörüne giriş yapabilmek için önemli girişimlerim oldu. 1700 dolarla ABD’ye gittim. Çalmadığım kapı kalmadı. Yeri geldi param bitti, parkta, banklarda yattım. Gayretli girişimlerimin sonucunda önemli mesafe kaydettim. Bu gün 30 şirket ve 4 bin çalışan ile Dünya çapında hizmet veren bir holdinge sahibiz” diye konuştu.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

En büyük şansının iyi bir ekibe sahip olması olarak değerlendiren Saran, şeffaf, açık ve çalışkan iş arkadaşlıklarının önemine vurgu yaptı. Sosyal sorumluluk projelerinden de bahseden Saran, annesinin yıllar önce kendisi için söylediği, “Canın sıkkın olduğunda bunu aşmak için birilerine iyilik yap” sözünü hatırlatarak, yıllar sonra bu sözün gerçek anlamını kavradığını belirtti. Saran, bu gün itibariyle Türkiye genelinde 16 spor salonundan 160 bin kişinin faydalandığın söyledi.

HEMŞEHRİLERİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Aslen Kırıkkaleli olduğunun altını çizen Sadettin Saran, Kırıkkale’yi sevdiğini, memleket toprağı olduğunu vurguladı ve düğününü de Kırıkkale’de yaptığını özellikle belirtti. Bu kapsamda Kırıkkale’ye de okul, spor salonu yaptığını belirten Saran, sadece zaman zaman bu sevgisini su istimal etmeye çalışan hemşehrilerinin de olduğunu belirtti. Saran daha sonra gençlere, yıllardır kendine prensip ettiği özlü sözleri okuyarak tavsiyelerde bulundu. Soru cevap şeklinde devam eden programın sonunda Saran gençlerle ve Kırıkkaleli hemşehrileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Etiketler : ankara anadolu gazete,  özel haber,  aynur çetin,  Ankara Ticaret Odası(ATO) Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği,  saadettin saran,  eğitim semineri,  kırıkkaleli işadamı

Kaynak: Saran’dan deneyim paylaşımı

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMKODER Kurucu Üyesidir.