TİMKO Yönetimi Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor

01 Temmuz 2015 Çarşamba

TİMKODER'den
TİMKO Yönetimi Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor
TİMKO Yönetimi Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor
TİMKO Yönetimi Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor
TİMKO Yönetimi Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor

Haziran ayında yapılan olağan genel kurulda seçilen yönetim kurulumuza genel kurulda gösterilen güven için teşekkürlerimizi sunmayı; üzerimizde büyük emekleri bulunan, kader birliği yaptığımız,  Sayın Alaaddin Doğan Bey’i de şükranlarımızla hatırlamayı görev biliyoruz. Sayın Alaaddin Doğan Bey’in başlattığı ve genel kurulumuzun da çalışma yapmamızı istediği konularla ilgili yoğun mesailer sonucu epeyce yol aldık. En kısa sürede yapmayı planladığımız olağanüstü genel kurul ile de bu çalışmalarımızı genel kurul üyelerine sunarak, değerlendirme ve önerilerini almayı; son halini vereceğimiz çalışmalarımızı onaylamaları neticesinde de süratle faaliyetlerimizi sürdürmek azmi ve kararlılığındayız.

Genel kurulun bize verdiği görevler neydi hatırlayacak olursak;

  • Her durumda Gayrimenkul İşletme Kooperatifi’ne dönüşmek. Klasik kooperatiflerin özelliklerini taşıyan, ek olarak üyelerimiz lehine çok faydalı işler yapabilen bu kooperatif türü gelecekte yapılacak çalışmalarımız için gereklidir. Kurduğumuz kooperatif bu konuda şu an itibariyle ilk ve tektir. (Bir şirket özelliğini de taşıdığı için işletmeyi tek elden, kooperatif avantajlarını kullanarak yapabilmek veya bağımsız bölüm olarak dağıtmak gerektiğinde sorun yaşamamak üzere kurgulanmıştır.)
  • Kiralama için ön çalışma yapmak ve genel kurula bu çalışmayı sunmak. (Bu konuda gerekli görüşmeler sonucunda taleplerin toplanması, alınabilecek kiraların maddi boyutunun tespit edilmesi, hazırlanan detaylı raporun genel kurulca kabul görmesi halinde hemen kira kontratlarının yapılmasına başlanabileceğini belirtmek isterim. Bu konuda ön çalışma yapılacak bir ofis oluşturulmaktadır.)
  • Kura çekimine de karar verilebileceği göz önüne alınarak, şerefiyelerin güncellenmesi, kira tazminat miktarlarının netleştirilmesi ve hangi şatlarda, nasıl tahsil edilebileceği konularında da hazırlıklara son hali verilmektedir.
  • Arazimiz üzerinde işgalci durumundaki şahıs ile ilgili konu Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu’nda karar aşamasındadır.
  • Etimesgut arazimizle ilgili çalışmalarımızda devam etmekte olup, işletme kooperatifine dönüşümü tamamladıktan sonra burada yapılması planlanan yatırımlara başlanacaktır.

Yusuf Yıldırım
TİMKO Yönetim Kurulu Başkanı

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMKODER Kurucu Üyesidir.