İzmir Japar Gezisi

18 Ekim 2014 Cumartesi

TİMKODER'den
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi
İzmir Japar Gezisi

JAPAR marka ürünlerin imalatını kapsamlı bir çalışma ve efor sonucunda hazırlandığını görme fırsatı bulan üyeler bilgilendirilmiştir.

Kalite güvence mühendisi Ümit Donat tarafından firmanın sahip olduğu NF(Fransız), KIWA (Hollanda) kalite standart belgelerine göre her ürünün tek tek sızdırmazlık testine tabi tutulduğunu, klozet kapak ve gömme rezervuarların 100.000 defayı kapsayan ömür testleri ile nasıl kontrol edildiği anlatılmıştır. TSE standartlarının Avrupa Standartlarına uyumu kapsamında,  gömme rezervuar standartlarının yeniden düzenlenmesi sonucu, henüz yeni alınan EN 14055 ve EN 14124 kalite standartlarını Türkiye’de ilk alan firma oldukları, buda kaliteye ne derece önem verdiklerini gösterdiğini belirtmiştir. Üretim müdürü Erol Mutlu ise plastik hammaddesinden başlayarak, nasıl mamul haline getirildiğini tüm detayları ile anlatmıştır. Ardından satış direktörü Erkan Ulaş seminer salonunda, 1986 yılından bu güne Japar firmasının gelişme süreci, Pazar payları, 30 ülkeyi aşkın ihracat bağlantıları ve firmanın ürünlerinin üstün yanlarını barkovizyon sunumları ve ürün animasyonları eşliğinde anlatmıştır.

Fabrika sunumu sonrası dinlenmek üzere otele geçilmiştir.

Akşam yemeğinde “İzmir’de olmazsa olmaz”, hoş sohbet eşliğinde kordonda balık yenilmiş. Ertesi sabah otobüs ile İzmir’in tarihi hakkında bilgileri içeren tanıtım ve gezi sonrası, tüm İzmir’in ve körfezin muhteşem manzarasının kuş bakışı görülebileceği Seyirtepe restoranda yenilen öğle yemeği sonrası gezi sona ermiştir.

Japar fabrikası yetkililerince karşılanan heyet, misafirperverliği, samimiyeti ve olağanüstü programıyla Japar fabrikasında üretilen ürünleri hakkında bilgi alımıştır.

MURAT DUMAN'IN KALEMİNDEN İZMİR FABRİKA GEZİSİ ANISI

arih Ekim ayının 18 Cuma günü saat 23.30 gösteriyordu. JAPAR TARAFINDAN organize edilen Ulusoy turizmden bir lüks otobüs Rüzgarlı sokakta yerini almış İzmir gezisine iştirak eden esnafları bekliyordu kırk iki kişiden oluşan esnaf otobüste yerlerini aldılar saat tam    

24 geliyordu ki arabamız hareket etti  arabamız bütün trafik kurallarına uyarak saat sabahın 6.30 gösteriyordu ki Salihli’de son derece modern Suretsto restoranın  önünde durdu tamda sabah namazı saatine uygundu namazını kılan arkadaşlar sabah namazını kıldılar ve TİMKODER İzmir gezisine katılan üyelerine sabah kahvaltısı sunumunda bulundu ama ne kahvaltı hani derlerya krallara layık işte o türden bir kahvaltıydı. Saatimiz 10.00 tarih 19 Ekimdi Torbalıda bulunan JAPAR Markası ile  üretim yapan ve Türkiye de de çok iyi bilinen değişik klozet kapakları ve içtakım Ayrıca elektronik ve normal gömme rezarvuar ve  üreten fabrikasındaydık.

Fabrika yönetimi tertemiz giyinmiş fabrika kurucusu jaki bey ve fabrika müdürü aynı zamanda Jaki beyin damadı olan Erol bey , Erkan bey  , Metin bey  ve diğer  yöneticileri hepimizin ellerinden sıkarak bizlere hoş geldiniz dediler ve yemek haneye ikramlarını sunmak üzere davet te bulundular çay ve ikramları alındıktan sonra guruplar halinde yapılan imalatları gezdirdiler yapılan imalatlar son derece lüks kalıp ve enjeksiyon  makinalarında yapılmakta ve ince detaylarına varana kadar bin bir emekle imal edilen mamülleri kısım Amirlerinin anlatımıyla adeta bizlerin beynine nakş ettiler bu fabrikanın en çok beni bir yazar olarak sevindiren tarafı Türkiyemiz de devletten teşvik almadan öz sermeyesiyle Türk milletinin bağrında yetişmiş bir mütesebbisin bütün dünyaya  JAPAR Fabrikasında JAPAR markasıyla ve diğer ülkemizde ki birçok üreticiye kendi markalarıyla mamüller yaparak hem
iç pazar hemde ihraç etmesi ziyadesiyle memnun beni etti.

Jaki bey bu işe nasıl başladığını anlattı Jaki bey aslında uluslar arası turizimci bir müteşebbis yurt dışından bir içtakım örneğini Türkiye de ticaret yapan Kayınpederine getirir bunun imalatını yapsak satarmısın der  Kayın pederi ben yapıcı değil satıcıyım diyerek teklifini geri çevirir fakat Jaki bey karar verir bunun imalatını yaptırmaya günün şartlarına göre zor şartlarda kalıpçılar bulur ve bu mamülü yaptırır ve kayın pederine bu bunu yaptım sende sat der ve bu güzel tesisin başlaması böyle başlar şu an bu müessede 180 kişi çalıştırılarak birçok kişiye ekmek veren bir iş adamı benim için gerçek bir milliyetçidir hele birde edindiği kârı yurt içinde yatırımlara yönlendiriyorsa bundan dahada güzel hiç bir şey olamaz kaldıki günümüzde bir çok insanlar sadece bu milleti yaptığı kalitesiz imalatlarla soyarak soğana çevirmiş kendi varlıklarına varlık katmışlardır.

Jaki bey aynen şöyle diyor Hobi olarak başladım karşıma büyük bir kobi olarak çıktı diyor Jaki bey gibi insanlar bu memlekete çok lazım bunların sayıları çoğaltılmalı ve destek olunmalıdır yaptığı imalatlarına garantiler veren müteşebbisler her zaman desteklenmelidir.

Gözlerimizle nasıl imalat yapıldığını gördüğümüz mamüllerin satışlarına da destek olmalıyız ki bu fabrikada çalışan sayısı daha yükseklere ulaşsın. Böyle bir fabrikayı ve güzel kaliteli imalatları tanımamızda TİMKODER Yönetim kurulu Başkan Sayın Yunus ALTUN’un ve yönetim kurulu üyelerinin başarısı yatmaktadır. Fabrikadan ayrılışımızda Fabrika sahibi Jaki bey tarafından manevi değeri çok yüksek olan bir İzmir hatırası tarafımıza hediye taktim edildi ve istirahat edep geceyi geçirmek için İzmir SWİSSOTEL Büyük EFES’E yerleştik akşam yemeğine kordonda balık lokantasın da bizleri ağırladılar sabah kahvaltımızı otelimizde gerçekleştirdik saat 10.00’ da İzmir turuna çıktık kendisi aymı zamanda pazarlama ve satış müdürü olan Erkan  bey aslında mükemmel bir rehber görevi yaparak İzmir i anlattı bilmediğimiz izmirin yerlerini öğrendik ve izmire neden gavur izmir dendiğini ve kimlerin dediğini de öğrendik gavur İzmir sözü çok eskiye dayanıyor İzmirin bir bölümünü gavurlar bir bölümünü de Türkler işgal etmişler bir taraf gavur İzmir olarak kalmış.

Öğle yemeği için Karşıyaka da bulunan seyir tepe restorana  geçtik burada genel müdür yardımcısı Seçkin bey’de aramıza katıldı ,öğle yemeğini yedikten sonra mükemmel İzmir manzarasıyla toplu ve ayrı ayrı resimler çekildik ve her güzelliğin bir sonu olduğu gibi JAPAR  yöneticileri bizleri yemekten sonra uğurladı Ankara ya doğru yolumuza devam ettik.

Saygı değer okurlarım işte gerçek iş adamlığı budur insanın dini dili ne olursa olsun bulunduğu vatanına Jaki bey gibi örnek olmalı  kendi öz sermayesini kullanarak fabrika kurup binlerce kişiye ekmek verenleri de her zaman taktir etmeliyiz bu vesileyle biz Rüzgarlı esnafına bu gibi yenilikleri tanıştıran TİMKODER Yönetimine sonsuz başarılar diliyor daha nice böyle güzel KOBİLERLE Tanıştırmalarını diliyorum.

Murat DUMAN

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMKODER Kurucu Üyesidir.